Συνέντευξη στο metrogreece.gr

«Είναι δύσκολο να πείσεις τον ακροατή να δεχτεί κάτι πρωτάκουστο»

Ο Απόστολος Γουγουλάκης αποκαλύπτεται στο metrogreece.gr

Συνέντευξη στην Αναστασία Πολιτάκη

Σήμερα, φιλοξενούμε ένα νέο καλλιτέχνη τον Απόστολο Γουγουλάκη, από τα Τρίκαλα. Ήδη με την πρώτη κυκλοφορία του ”Δήθεν” μας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον.Το πρώτο του τραγούδι σε funky διάθεση και μουσική δική του θα συμπεριλαμβάνεται στη νέα επερχόμενη δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Ξεκίνησε στην ηλικία των έξι συμμετέχοντας σε χορωδία και λίγο αργότερα έκανε σπουδές στην κλασσική κιθάρα. Στα δεκαέξι του συνειδητοποιεί ότι η κλασική μουσική δεν έχει πέραση στα κορίτσια οπότε συνεχίζει τις σπουδές του στην ηλεκτρική κιθάρα λαμβάνοντας συγχρόνως μέρος σε συναυλίες με διάφορα τοπικά γκρουπ.

Παράλληλα συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς,ενώ το 2006 συμμετέχει σε δυο μουσικά φεστιβάλ για τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και τον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Το καλοκαίρι του 2010, ο Απόστολος Γουγουλάκης και η μπάντα του, διαγωνίζονται στο παγκόσμιο φεστιβάλ BIM της Πολωνίας κερδίζοντας το τέταρτο χρηματικό έπαθλο με προσωπικές συνθέσεις. Τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει τις συνεργασίες και τα live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Απολαύστε τον!

1.Πότε ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα στην μουσική;

Ξεκίνησα τις πρώτες μου επαφές με το τραγούδι στα έξι στη χορωδία Τρικάλων και λίγο αργότερα σπουδές στην κλασσική κιθάρα αντίστοιχα στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Πιο σταθερά βήματα άρχισα στο λύκειο με συμμετοχή μου σε γκρουπάκια και αργότερα ως φοιτητής καθώς εμφανιζόμουν σε διάφορες μουσικές σκηνές.

2. Αυτήν την περίοδο σε τι φάση βρίσκεσαι καλλιτεχνικά;

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε καλλιτεχνικό οίστρο. Ολοκληρώνω τις ηχογραφήσεις του πρώτου προσωπικού δίσκου και γράφω συνέχεια καινούργια και διαφορετικά πράγματα. Ετοιμαζόμαστε με τους μουσικούς για τις εμφανίσεις που έρχονται και για την προώθηση της δουλειάς που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει.

 

3. Πες μας ένα σημαντικό γεγονός ή μια σημαντική απόφαση στην πορεία σου μέχρι σήμερα

Όσον αφορά στην καλλιτεχνική μου πορεία πιστεύω ότι το κομβικό σημείο ήταν όταν αποφάσισα να αρχίσω να ασχολούμαι και να εκτίθεμαι με προσωπικό υλικό. Ξέρεις, είναι δυσκολότερο να πείσεις τον ακροατή να δεχτεί κάτι πρωτάκουστο, κάτι δικό σου, παρά να σε δεχτεί ως απλά έναν ερμηνευτή. Εκεί όμως υπάρχει και το δημιουργικότερο κομμάτι της μουσικής για αυτό και εσωτερικά οδηγήθηκα προς τα εκεί. Είναι ένα στοίχημα που βάζεις με το εαυτό σου και αυτό το στοίχημα καλούμαι να κερδίσω.

4. Πως αισθάνεσαι πριν και μετά από κάθε live

Σίγουρα η αίσθηση εξαρτάται κάθε φορά από το ίδιο το live. Συνήθως προηγείται η προσμονή και η έξαψη, αυτού που έρχεται. Πως θα είναι η αλληλεπίδραση της μουσικής μεταξύ μας και με τον κόσμο. Επειδή η ίδια η μουσική με συνεπαίρνει στα live, υπάρχει πολύ ενέργεια και αυτό μεταφράζεται σε ψυχικό «άδειασμα» στο τέλος. Ταυτόχρονα με γεμίζει αυτή η επικοινωνία που έχει προηγηθεί. Η αίσθηση που τελικά θα έχω θα μου δημιουργηθεί όχι άμεσα αλλά στη διαδρομή του γυρισμού στο σπίτι.

5. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Όπως είπα στόχος είναι να κυκλοφορήσει η δουλειά και ταυτόχρονα να κάνουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη live για να επικοινωνήσουμε το υλικό. Από την Αθήνα μέχρι την πιο μικρή πόλη. Άλλωστε στην επαρχία σε μικρά μαγαζιά έχω κάνει τα πιο απολαυστικά live!

-Δείτε όλη τη συνέντευξη Εδώ.