Συνέντευξη στο museekart

6 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & 6 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ… ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ… ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Γνωρίζουμε καλύτερα τα νέα ονόματα της ελληνικής μουσικής…

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ

“έχω υπάρξει “δήθεν” και με έχω μισήσει…”

ΜΙΑ – Ποια ήταν η αφορμή να αρχίσεις να ασχολείσαι με τη μουσική και πότε κατάλαβες πως θέλεις να κάνεις αυτό πιο επαγγελματικά στη ζωή σου;

Άκουγα διάφορα είδη μουσικής από μικρή ηλικία. Ξεκίνησα χορωδία και κλασσική κιθάρα και η επιθυμία για καλλιτεχνική έκφραση εξελίχτηκε σε αγάπη για τη μουσική. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός απλά ήταν κάτι που σιγά σιγά «φώλιασε» μέσα μου. Όσον αφορά το «πιο επαγγελματικά» εγώ πάντα  το αντιστοιχώ με τον επαγγελματισμό που δείχνεις σε κάτι. Όταν άρχισα να εκτίθεμαι λοιπόν, και ακόμα περισσότερο με δικό μου υλικό, ήθελα να παρουσιάζω κάτι ολοκληρωμένο και άρτιο. Να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι.

ΔΥΟ – Κι ενώ συνέχεια ακούμε διαφορετικές απόψεις, εσύ πιστεύεις τελικά πως το internet βοηθάει στην εποχή μας έναν νέο καλλιτέχνη και την δισκογραφία γενικότερα;Η αλήθεια είναι ότι ένας νέος καλλιτέχνης μπορεί με σωστή χρήση του internet να διαθέσει το υλικό του δωρεάν ακόμα και να αναδειχθεί ως ένα βαθμό μέσω αυτού. Από την άλλη η δισκογραφία με την έννοια που την έχουμε γνωρίσει τα περασμένα χρόνια στην Ελλάδα, δεν ευνοείτε από το διαδίκτυο. Ο όρος της δισκογραφίας πρέπει σίγουρα να επαναπροσδιοριστεί γιατί φαίνεται πως λείπει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δυο αυτών λειτουργιών.

ΤΡΕΙΣ – Τρία albums που σε κάνουν περήφανο που έχεις στη συλλογή σου;

Θα σου πω album τελείως διαφορετικά με τα οποία έχω συνδεθεί συναισθηματικά μαζί τους:

Νίκος Παπάζογλου- Χαράτσι

Jeff Buckley- Grace

Charles Lloyd- The water is Wide

Τον λές ανατρεπτικό, τον λές δημιουργικό και σίγουρα τον λές καλλιτέχνη, με όσα αυτό μπορεί να κρύβει… με λίγη παραπάνω τρέλλα, λίγη ανησυχία (καλλιτεχνική) και πολύ ταλέντο!!! Ο Απόστολος Γουγουλάκης κυκλοφόρησε πρίν λίγο καιρό το πρώτο του τραγούδι “Δήθεν” με funky διάθεση και ετοιμάζει πλέον το πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ που περιμένουμε με περιέργεια (και λίγη σιγουριά πως θα το αγαπήσουμε πολύ…)

O Aπόστολος γεννήθηκε στα Τρίκαλα και συνεχίζει μια ζωή γεμάτη σπουδές και μουσική, είτε σε ωδεία, είτε σε πανεπιστήμια (τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πάτρα). Παράλληλα συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς,ενώ το 2006 συμμετέχει σε δυο μουσικά φεστιβάλ για τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και τον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Το καλοκαίρι του 2010,ο Απόστολος Γουγουλάκης και η μπάντα του, διαγωνίζονται στο παγκόσμιο φεστιβάλ BIM της Πολωνίας κερδίζοντας το τέταρτο χρηματικό έπαθλο με προσωπικές συνθέσεις. Το διάστημα 2012-2013 συνεχίζει τις συνεργασίες και τα live σε διάφορα μέρη τις Ελλάδας και είναι βέβαιο πως θα τον πετύχετε σε κάποια πόλη ή σε κάποιο νησί…

περισσότερα στη σελίδα του στο Facebook

ΤΕΣΣΕΡΙΣ – Τι είναι αυτό που πιο πολύ αγαπάς στη ζωή σου και τι είναι αυτό που πιο πολύ μισείς;

Αγαπώ την ουσία.  Μισώ το ψεύτικο. Το δήθεν. Έχω υπάρξει και με έχω μισήσει. Αλλά αυτά είναι σχετικά και ο χρόνος παίζει το ρόλο του. Το πιο πολύ γίνεται πολύ ,λίγο και πάει λέγοντας.

ΠΕΝΤΕ – Ποιος είναι ένας μεγάλος στόχος σου για το δικό σου μέλλον στη μουσική;Αυτό που θα ήθελα είναι τα κομμάτια μου να μπορούν να ακούγονται και μετά από χρόνια με ενδιαφέρον. Να υπάρχει διάρκεια. Ακόμα να μπορέσω να κινούμαι και σε άλλα είδη με το κατάλληλο αντιπροσωπευτικό ύφος και το σημαντικότερο, να μην αναγκαστώ να κάνω εκπτώσεις σε όλα αυτά που σκέφτομαι. Δύσκολο, για αυτό τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις.

ΕΞΙ –

    Αν πάρουμε υπ’όψην μας την κατάσταση στη χώρα μας, ένας νέος, και ειδικά καλλιτέχνης όπως εσύ, πιστεύεις πως έχει ευκαιρίες εδώ στην Ελλάδα ή πρέπει να φύγει στο εξωτερικό;

Υπάρχουν ευκαιρίες. Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις και που να απευθυνθείς. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να μιλήσω για το περιβάλλον στο οποίο ζω, για τους ανθρώπους που συναντώ. Επιλέγω λοιπόν να μείνω στην Ελλάδα.

-Δείτε όλη τη συνέντευξη Εδώ.