Συνέντευξη στο rockandroll.gr

 

 

1. Απόστολε καλώς ήρθες στο rockandroll. Πες μας λίγα λόγια για σένα

Καλώς σας βρήκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα μετά όμως με «έφαγαν» οι δρόμοι. Ακόμα με «τρώνε» δηλαδή, βρίσκομαι εδώ και εκεί. Τελείωσα το Πολυτεχνείο αλλά από μικρός στα μουσικά, έχει γίνει παρέα μου πλέον, ο ψυχαναλυτής μου.

 

2. Τα πρώτα βήματα σου στο χώρο της Μουσικής,οι πρώτες σου νότες

και πώς ένοιωσες όταν ακούμπησες το μικρόφωνο?

Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν με τη χορωδία και λίγο αργότερα με σπουδές στην κλασσική κιθάρα. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση. Το μικρόφωνο το πρωτοακούμπησα σε μια σχολική εκδήλωση. Μαγεύεσαι όταν νοιώθεις όλα τα βλέμματα στραμένα πάνω σου, ταυτόχρονα λίγο περίεργα απο την πρώτη αίσθηση της φωνή σου. Θέλει λίγο χρόνο να σε συνηθίσεις.

 

3. το”ΔΗΘΕΝ” έχει κάποια ιστορία μέσα του?

Τους περισσότερους στίχους τους έγραψα περιμένοντας το λεωφορείο σε μια στάση στην Αθήνα. Έβλεπα το είδωλό μου στη τζαμαρία των διαφημιστικών της στάσης και τον κόσμο που περνούσε. Αυτή ήταν η αρχή του κομματιού. Σε εμένα τα λέω κυρίως.

 

4. Στίχους και μουσική σου αρέσει να γράφεις εσύ?

Μου αρέσει να καταπιάνομαι και με τα δύο γιατί νοιώθω ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Προσπαθώ να κουμπώνει ο στίχος με τη μουσική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ερμηνεύω κάτι που μπορεί να γράψει κάποιος άλλος. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνω. Αν κάτι ταιριάζει στην αισθητική μου δεν λέω όχι.

 

5. Πες μας λίγα λόγια για το σχήμα σου.

Είμαι περήφανος για τους μουσικούς που παίζαμε και παίζουμε μαζί. Με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό που προσπαθώ να κάνω και τους ευχαριστώ. Υπάρχει επικοινωνία και πέρα από τη σκηνή και αυτό ακριβώς το «δέσιμο» φαίνεται όταν παίζουμε!

 

6. Τι ετοιμάζεις για την νέα σεζόν?

Αλλαγές και αλλαγές! Εμφανίσεις σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ και βέβαια την κυκλοφορία της πρώτης προσωπικής δουλειάς.

 

7. Θα ήθελες να συνεργαστείς με κάποιο μεγάλο όνομα?

Φυσικά. Η συνεργασία για εμένα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της μουσικής μου εξέλιξης. Για αυτό και πιστεύω ότι η σύμπραξη με οποιονδήποτε άλλο εκτιμώ, είτε μικρού είτε μεγάλου βεληνεκούς, μόνο καλό μου κάνει. Για αυτό και κάθε συνεργασία ευπρόσδεκτη.

 

8. Από τις μέχρι σήμερα συναυλίες σου, τι είναι αυτό που σε συγκίνησε περισσότερο ή ξεχώρισες?

Έχει τύχει κάποιες φορές να έρθουν άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να με συγχαρούν και να μου πούνε πόσο χαίρονται που με βλέπουν να είμαι αυθεντικός, αληθινός, ακούγοντας μουσική που ίσως να μην είναι τόσο οικεία για τους ίδιους. Αυτό για εμένα είναι συγκινητικό. Με τιμά να ακούω τέτοια λόγια από ανθρώπους που έχουν δει πολλά στη ζωή τους.

 

9. Εχεις πολύ ενέργεια πάνω στην σκηνή, που οφείλετε αυτό?

Η αλληλεπίδραση με τους μουσικούς αρχικά και με τον κόσμο έπειτα είναι η αιτία αυτής της ενέργειας! Επειδή κάθε φορά είναι διαφορετική η αίσθηση, πάνω στο παίξιμο βγαίνουν καινούργια πράγματα που με ενθουσιάζουν. Αυτό είναι άλλωστε η μουσική, επικοινωνία, ενέργεια που κάνει κύκλο μεταξύ της μπάντας και των θεατών.

 

10. Ξένο στίχο θα χρησιμοποιήσεις σε δικά σου τραγούδια?

Προτιμώ ελληνικό στίχο, γιατί έτσι μπορώ να εκφράσω σε βάθος αυτά που θέλω να πω. Δεν αποκλείω κάποια στιγμή να τραγουδήσω δικό μου ξένο αν και δεν είναι κάτι που με απασχολεί άμεσα. Έχω γράψει κάποια κομμάτια με ξένο στίχο και πιθανόν να τα δώσω σε άλλους ερμηνευτές.

 

11. Πότε να περιμένουμε ένα νέο τραγούδι?

Θα κυκλοφορήσει αρχικά το clip του ¨Δήθεν¨ και σύντομα έρχεται νέο κομμάτι με clip.

 

12.  Τελειώνοντας θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε που ήσουνα μαζι μας και να μας πείς ποιο στίχο ξεχωρίζεις στο νέο σου τραγούδι

Το στίχο του ρεφραίν «Απ’ το μέσα σου θα απέχεις, μια εικόνα για να αρέσεις, μα αν δεν είσαι αυτός που είσαι πως θα βρεις αυτό που έχεις». Συνοψίζει νομίζω το νόημα όλου του κομματιού.

Καλή επιτυχία και ότι καλύτερο εύχομαι

-Δείτε όλη τη συνέντευξη Εδώ.